Πολλά ετερόκλητα αντικείμενα όπως η μπέρτα του Σούπερμαν, μια χρυσή αλυσίδα του Έλβις Πρίσλεϊ, ένα κόσμημα της Λαίδης Νταϊάνα, που έχουν συνδεθεί με τον πολιτισμό του 20ου αιώνα και πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία απόψε τη Νέα Υόρκη.

Τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνονται σε συλλογή, η οποία θα εκτεθεί ενώπιον του κοινού στο ξενοδοχείο Γκερνσέι του Μανχάταν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν και στον ιστότοπο του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο.

Οι πλάκες που κρατούσε ο Τσάρλτον Ήστον στη χολιγουντιανή παραγωγή «Οι 10 εντολές» και η χρυσή αλυσίδα του Έλβις, μαζί με μια συλλογή από ανέκδοτες φωτογραφίες των μουσικών Τζον Λένον, Μικ Τζάγκερ και του Τζίμι Χέντριξ.

Μεταξύ των κορυφαίων αντικειμένων της συλλογής είναι ένα κόσμημα με διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε η Λαίδη Νταϊάνα τον Ιούνιο του 1997, δύο μήνες πριν από τον τραγικό θάνατο της σε τροχαίο στο Παρίσι, και αναμένεται ότι η τιμή του θα κυμανθεί από 1,5 έως 2,5 εκατ. δολάρια.

Η χρυσή αλυσίδα του Έλβις Πρίσλεϊ που του την έκανε δώρο θαυμαστής του το 1963, είναι 14 καρατίων και στολισμένη με 48 διαμάντια.