Όταν η Kirat Assi έλαβε αίτημα φιλίας στο Facebook από τον Bobby Jandu το 2009, δεν είχε κανέναν λόγο να υποψιαστεί ότι κάτι συμβαίνει. Ήταν η εποχή όπου οι περισσότεροι επεκτείνονταν κοινωνικά στο διαδίκτυο. Ο Bobby ήταν γνωστός στην Κενυατική Σιχ κοινότητα και είχαν πολλούς κοινούς φίλους. Ο μικρότερος αδελφός του, JJ, βρισκόταν σε σχέση με την ξαδέρφη της Kirat, τη Simran, ενώ και οι δύο δημοσίευαν συχνά στιγμιότυπα για τη ζωή τους. Αν και δεν είχαν συναντηθεί από κοντά, ο Bobby, βοηθός καρδιολογίας, μετακινούνταν ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κένυα, ενώ η Kirat εργαζόταν στο Λονδίνο. Έτσι, ανέπτυξαν μια φιλία στο διαδίκτυο.

Μέσα σε σχεδόν μία δεκαετία, η φιλία αυτή εξελίχθηκε σε μια διαδικτυακή σχέση, αρραβώνα και, τελικά, μια ψευδαίσθηση γεμάτη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Όλα αυτά ήταν μέρος ενός περίτεχνου σχεδίου εξαπάτησης που καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sweet Bobby: My Catfish Nightmare. Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Netflix σε συνεργασία με το Tortoise Media και βασισμένο στο επιτυχημένο podcast με τον ίδιο τίτλο, είναι μια χρονική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο από την ίδια την Kirat, η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς ήρθε κοντά με τον Bobby μέσω των Facebook Messenger, WhatsApp, τηλεφωνικών κλήσεων και Skype.

Η υπόθεση είναι τόσο εξωφρενική, που το να την ακούς από την ίδια την Kirat είναι καθηλωτικό. Η αφήγησή της ενισχύεται από επαναλαμβανόμενες προβολές στιγμιοτύπων των προφίλ και των μηνυμάτων τους στο Facebook, καθώς και από αναπαραστάσεις κλήσεων στο Skype και συνομιλιών. (Μια προειδοποίηση στο ντοκιμαντέρ διευκρινίζει ότι ορισμένες ταυτότητες αντικαταστάθηκαν από ηθοποιούς για την προστασία της ιδιωτικότητας.) Παράλληλα, συνεντεύξεις με συγγενείς και φίλους της Kirat αποκαλύπτουν τις πιέσεις που ένιωθε για να βρει έναν σύντροφο και να ξεκινήσει τη δική της οικογένεια. Κόκκινες σημαίες, όπως ο ισχυρισμός του Bobby ότι ήταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αγνοήθηκαν, και η ίδια μπήκε σε έναν κόσμο παραπλάνησης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ορισμένα κομμάτια της ιστορίας παραλείπονται, ίσως για λόγους ιδιωτικότητας, αφήνοντας κάποια ερωτήματα αναπάντητα. Ωστόσο, η σκηνοθέτρια, Lyttanya Shannon, με τη βοήθεια πλήθους δεδομένων, συνομιλιών και φωτογραφιών που διατήρησε η Kirat ως αποδεικτικά στοιχεία, αποτυπώνει την ψυχολογική διάσταση της παραίσθησης που έζησε, καθώς ο Bobby απαιτούσε ακόμα και να έχουν ανοιχτή κλήση στο Skype ενώ κοιμόντουσαν, χωρίς όμως να δέχεται να τη δει από κοντά.

Παρά τη διάρκεια των 82 λεπτών, το Sweet Bobby είναι μια σπάνια περίπτωση ντοκιμαντέρ εγκληματικής θεματολογίας που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Η μεγάλη αποκάλυψη (χωρίς να αποκαλύψουμε τον δράστη) γίνεται γρήγορα, και η λύση της υπόθεσης θίγεται μόλις επιφανειακά. Η ταινία τελειώνει με την πληροφορία ότι η υπόθεση επιλύθηκε εκτός δικαστηρίου το 2022. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με μια υποτονική έκκληση για νομική μεταρρύθμιση απέναντι στην εξαπάτηση μέσω διαδικτύου και την ψυχολογική ζημιά που προκαλεί.

Παρά τα αναπάντητα ερωτήματα, το Sweet Bobby καταφέρνει να καθηλώσει, προβάλλοντας ένα ανατριχιαστικό υλικό που προκαλεί έκπληξη και τροφή για σκέψη για τις ψηφιακές παγίδες και την ψυχολογική χειραγώγηση.