«Είναι ένας άνθρωπος που κρύβει πολλά, αυτό από μόνο του είναι μια ολόκληρη διαδικασία». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε να μιλά για τον Μανώλη του Σασμού ο Στρατής Χατζησταματίου που τον υποδύεται, μιλώντας σήμερα στη Super Κατερίνα.

Ο Μανόλης είναι παρών σε όλες τις κομβικές σκηνές. «Είναι φτιαγμένη έτσι η τραγικότητα του ρόλου. Μιλάμε για έναν ήρωα, ο οποίος δεν εμπλέκεται με αυτά που βλέπει, δεν συνδέεται με αυτά που βλέπει. Δηλαδή συνδέεται με τον Μαθιό με έναν τρόπο, αλλά, ότι έχει δει, σε ό,τι έχει υπάρξει μάρτυρας είναι γεγονότα τα οποία σε άλλες συνθήκες δεν θα τα γνώριζε ποτέ. Είναι φτιαγμένος ο ρόλος δραματουργικά, με έναν τρόπο, χτίζοντας έναν χαρακτήρα, ο οποίος ενώ είναι φοβικός κι έχει μεγαλώσει σε ένα καταπιεσμένο περιβάλλον και ουσιαστικά μόνος του, κουβαλάει πράγματα» εξηγεί.

Ο φόνος του Στεφανή και ο έρωτας

Θα αποκαλυφθεί ο δολοφόνος του Στεφανή; «Ο Μανώλης έχει πάρει μια απόφαση να το κρατήσει για να προστατεύσει τον φίλο του, την οικογένειά του, τον εαυτό του. Το έχουν κάποιοι άνθρωποι, δεν προστατεύουν με την αντίδραση αλλά με τη σιωπή. Μπορεί να μπλέξουν οι αθώοι, και αυτό συμβαίνει πρακτικά» είπε ο Στρατής Χατζησταματίου. «Αν ο Μανώλης φτάσει σε ένα οριακό σημείο πιστεύω ότι θα πει την αλήθεια» προσθέτει.

Μήπως με τη σιωπή του οδήγησε τη Θεοδώρα στο να καταγγείλει τον Πετρή και να πάρει η ιστορία την τροπή που πήρε; «Όχι. Ακούω αυτό το επιχείρημα, αλλά διαφωνώ. Σίγουρα, όταν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του με αυτόν τον τρόπο και με τη σιωπή μπορεί να μπλέξει. Κι αυτό συμβαίνει πρακτικά. Η Θοδώρα είναι ο αστάθμητος παράγοντας. Ο Μανόλης δεν μπορούσε να το προβλέψει. Παρ΄ όλο που ήξερε ότι μιλάμε για ένα άτομο, το οποίο, μέχρι ένα σημείο είναι αδίστακτο. Τώρα βλέπουμε έναν χαρακτήρα πώς αλλάζει» λέει ο Στρατής Χατζησταματίου.

Όσο για την κοπέλα που θα μπει στη σειρά και θα την ερωτευτεί: «Θα βρεθεί στη ζωή του ένας άνθρωπος που θα δείξει αγάπη και ενδιαφέρον. Θα δείξουμε μια διαφορετική ποιότητα του έρωτα, όπου δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, έρχονται κοντά» είπε για την κοπέλα που θα μπει στο Σασμό και θα την ερωτευτεί στο πρόσωπο της Ευθαλίας Παπακώστας.