Στην πραγματικότητα του GNTM 4, ένας από τους βασικούς κανόνες είναι πως ένα μόνο «κλικ» αρκεί για να προσγειώσει τον οποιονδήποτε από την κορυφή στο bottom2.

Μετά και την αποχώρηση του Ντίνου Κρίτση από το GNTM 4, η σκέψη αυτή κυριαρχούσε στο μυαλό όλων στο επεισόδιο της Τρίτης (02/11). Όλα ανατρέπονται σε μια στιγμή και με τα μειονεκτήματα να επηρεάζουν όσο ποτέ το αποτέλεσμα, κανείς δεν ένιωθε ασφαλής.

Η απόφαση των τεσσάρων κριτών να καταργηθεί η ψηφοφορία των παικτών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης, όπου με την ψήφο τους μπορούσαν να «σώσουν» κάποιον συμπαίκτη τους, φάνηκε να ικανοποιεί τους περισσότερους.

Όπως κάθε αγώνας, έτσι και το GNTM 4 χρειάζεται ένα μικρό time out για ξεκούραση και αποφόρτιση από την αγωνιστική δράση. Αυτή τη φορά, τα μοντέλα δέχτηκαν μια φωτογραφική πρόκληση με στόχο τη διασκέδαση, αλλά και ένα ακόμα έπαθλο.

Ζητούμενο; Οι ρόλοι να αντιστραφούν και τα παιδιά να δώσουν τη δική τους «μοντελική» εκδοχή των ανθρώπων της παραγωγής, που τους συντροφεύουν σε αυτό το fashion ταξίδι. Το concept αν και απλό, έδωσε την ευκαιρία στα μοντέλα να λειτουργήσουν και ως art directors. Πάνω από όλα όμως τους χάρισε στιγμές αποσυμπίεσης, μέσα από ένα απολαυστικό για όλους φωτογραφικό παιχνίδι.

Η διαγωνιστική διάθεση επανήλθε τη νέα μέρα, με το μήνυμα του Δημήτρη Σκουλού να προετοιμάζει τα top models για την επόμενη δοκιμασία αποχώρησης. Η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα θρυλικών clubs ενέπνευσε το σκηνικό: ένα φεγγάρι αιωρούνταν πάνω από μια επιφάνεια νερού και τα μοντέλα κλήθηκαν να ποζάρουν πάνω του ως λαμπεροί performers.

Η ισορροπία και η λάμψη ήταν τα στοιχεία-κλειδιά, όμως η ανακοίνωση των μειονεκτημάτων έκανε κάποιους να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Όσο τα μοντέλα ταλαντεύτηκαν στο φακό του Νίκου Μαλιάκου, παίρνοντας ώθηση από τον Άγγελο Μπράτη και τον Γιώργο Καράβα, τόσο περισσότερο κάποιοι «τέντωσαν το σχοινί». Ποιος κατάφερε να βρει το απόλυτο balance μεταξύ χάρης, δύναμης και φαντασίας;

Τα επίδοξα μοντέλα προσπάθησαν να «χορέψουν» πάνω από το νερό και παράλληλα να ισορροπήσουν, έτσι ώστε ο φωτογράφος Νίκος Μαλιακός να τραβήξει τη λήψη που θα τους κρατούσε μέσα στον διαγωνισμό.

Οι τέσσερις κριτές, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Σκουλός, έκριναν ποιοι είναι ασφαλείς, ύστερα βέβαια από αρκετές διαφωνίες, με τις δύο κυρίες μάλιστα να έρχονται σε αντιπαράθεση και την Ισμήνη να δηλώνει ότι δεν την αφήνουν να ολοκληρώσει τις σκέψεις της.

Την καλύτερη φωτογραφία πήρε η Κυβέλη για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ η Ειρήνη βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

Στην τελευταία τριάδα έμειναν ο Αγγαίος, η Όλγα και ο Στυλιανός.

Η Όλγα κατάφερε να μείνει στον διαγωνισμό, όπως και ο Στυλιανός. Εκτός GNTM έμεινε ο Αγγαίος, με την Ισμήνη να του λέει ότι πέρασε κάπως απαρατήρητος, «Δεν έκανες την υπέρβαση, έχεις ικανότητες, το βλέπω. Είναι ένας διαγωνισμός, υπάρχει και συνέχεια» του είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτη φορά (στους τελευταίους τρεις και τελευταίους δύο) και φαρμακερή για τον Αγγαίο.