Ο ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, γνωστός και ως Παφ Ντάντι, κατηγόρησε την Τετάρτη την κυβέρνηση των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας, ότι διέρρευσε το βίντεο του 2016 από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε τον μεγιστάνα της χιπ χοπ μουσικής να χτυπάει βάναυσα την τότε φίλη του, Κάσι Βεντούρα, σε διάδρομο ξενοδοχείου.

Το νομικό επιτελείο του διάσημου ράπερ υποστήριξε σε νέα κατάθεση ότι πράκτορες του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ υπονόμευαν τον ιδρυτή της «Bad Boy Records» επί επτά μήνες που οδήγησαν στην απαγγελία κατηγοριών-βόμβα για εμπορία σεξ και εκβιασμό και καλεί τον δικαστή να αναλάβει δράση.

Τα πλάνα του Ντίντι, που τον δείχνουν να έχει τυλιγμένη μια πετσέτα γύρω από τη μέση του και να επιτίθεται στη Βεντούρα μέσα στο ξενοδοχείο «InterContinental» στο Century City του Λος Άντζελες, περιήλθαν στην κατοχή του CNN τον Μάιο, προκαλώντας αντιδράσεις κατά του μουσικού σταρ. Τον Μάιο του 2024 ο ράπερ ανέφερε μέσα από το προφίλ του στο Instagram πως η συμπεριφορά του σε αυτό το βίντεο είναι αδικαιολόγητη. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου σε αυτό το βίντεο», είχε δηλώσει.

Οι δικηγόροι του Ντίντι ισχυρίστηκαν ότι η κυβέρνηση ήταν η μόνη οντότητα που θα μπορούσε να είναι η πηγή της καταδικαστικής αποκάλυψης. «Το βίντεο διέρρευσε στο CNN για έναν και μόνο λόγο: για να πληγεί θανάσιμα η φήμη του Σον Ντίντι Κομπς και η προοπτική να υπερασπιστεί επιτυχώς τον εαυτό του έναντι αυτών των ισχυρισμών», έγραψαν.

Ο γνωστός ράπερ έχει δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες και βρίσκεται επί του παρόντος υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αλλά οι δικηγόροι του αγωνίζονται να τον βγάλουν από τη φυλακή ενόψει της δίκης του. Μάλιστα δεν του επετράπη η αποφυλάκιση με εγγύηση, παρά το αίτημα της νομικής του ομάδας να αφεθεί ελεύθερος έναντι 50.000.000 δολαρίων και να παρακολουθείται ηλεκτρονικά.