Ο ράπερ Σον «Ντίντι» Κομπς, γνωστός και ως Παφ Ντάντι, συνελήφθη τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει το NBC news, o Κομπς συνελήφθη στο ξενοδοχείο «Park Hyatt Ηotel» στη West 57th Street. Αιφνιδιάστηκε από τη σύλληψη, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει την κατάσταση, το οποίο πρόσθεσε ότι έμενε στο ξενοδοχείο για αρκετές εβδομάδες.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ντέμιαν Γουίλιαμς, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι το βράδυ της Δευτέρας ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Κομπς βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατέθεσε η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην αποσφράγιση του κατηγορητηρίου το πρωί και θα έχουμε περισσότερα να πούμε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο Γουίλιαμς.

Ο δικηγόρος του γνωστού ράπερ, Mαρκ Αγκνίφιλο, εξέφρασε την απογοήτευσή του σε δήλωσή του. Είπε ότι ο 54χρονος Κομπς ήταν συνεργάσιμος με τις Αρχές και «μετακόμισε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα εν αναμονή αυτών των κατηγοριών».

«Ο Σον “Ντίντι” Κομπς είναι ένα μουσικό είδωλο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αγαπητός οικογενειάρχης, με αρκετές φιλανθρωπίες στο ενεργητικό του, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια χτίζοντας μια αυτοκρατορία, λατρεύοντας τα παιδιά του και υπερασπιζόμενος τη μαύρη κοινότητα», ανέφερε η δήλωση. «Είναι ένας ατελής άνθρωπος, αλλά δεν είναι εγκληματίας. Πρόκειται για τις πράξεις ενός αθώου ανθρώπου που δεν έχει τίποτα να κρύψει και προσβλέπει στο να καθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο».

Δεν είναι ακόμη σαφές με ποιες κατηγορίες συνελήφθη ο ράπερ. Ο Κομπς αντιμετωπίζει ένα κύμα μηνύσεων -μία μόλις την περασμένη εβδομάδα- που τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Νοέμβριο, όταν η πρώην φίλη του, Kάσι Βεντούρα, τον μήνυσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατηγορώντας τον για χρόνια σωματική και σεξουαλική κακοποίηση.

Η Βεντούρα είχε κάποτε υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία «Bad Boy» του Κομπς. Οι δυο τους προχώρησαν σε συμβιβασμό μία μέρα μετά την κατάθεσή της, χωρίς να αποκαλύψουν τους όρους του διακανονισμού. Ένας δικηγόρος του Κομπς δήλωσε ότι ο διακανονισμός δεν αποτελεί αναγνώριση αδικήματος.

Έκτοτε, αρκετοί άλλοι υπέβαλαν αγωγές, μεταξύ των οποίων και η Dawn Richard, η οποία ισχυρίστηκε ότι τη χούφτωσε και την απείλησε όταν την προσέλαβε από το 2005 έως το 2012 και ότι τον είδε να χτυπάει βάναυσα τη Βεντούρα. Ο Κομπς έχει αρνηθεί σθεναρά τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πρόκειται για «αρρωστημένους ισχυρισμούς» από ανθρώπους που αναζητούν «μια γρήγορη πληρωμή».

Όμως τον Μάιο, αφού το CNN δημοσίευσε βίντεο από ένα ξενοδοχείο που δείχνει τον Κομπς να κλοτσάει, να γρονθοκοπεί και να πετάει τη Βεντούρα στο πάτωμα σε έναν διάδρομο στο Λος Άντζελες το 2016, ζήτησε συγγνώμη με ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο είπε ότι η συμπεριφορά του ήταν «ασυγχώρητη» και ότι είχε ζητήσει θεραπεία. Το βίντεο αφαιρέθηκε αργότερα από τη σελίδα του.

Η Ρίτσαρντ, η οποία ήταν μέλος του γυναικείου γκρουπ «Danity Kane», το οποίο ο Κομπς δημιούργησε στον ριάλιτι διαγωνισμό του MTV «Making the Band», και αργότερα του γκρουπ «Diddy – Dirty Money», μήνυσε τον Κομπς την περασμένη εβδομάδα. Ένας δικηγόρος δήλωσε ότι ο Κομπς ήταν «σοκαρισμένος και απογοητευμένος» από την αγωγή της Richard, η οποία, όπως και η καταγγελία της Βεντούρα, τον παρουσιάζει ως χειριστικό και βίαιο.

Η μήνυση της Βεντούρα περιλάμβανε ισχυρισμούς για σεξουαλική διακίνηση. Ισχυρίστηκε ότι τη χτυπούσε συχνά, ότι την ανάγκαζε να συμμετέχει σε σεξουαλικές πράξεις με άνδρες, τις οποίες μερικές φορές κατέγραφε, και ότι το 2018, καθώς προσπαθούσε να τερματίσει τη σχέση τους, μπήκε με τη βία στο σπίτι της και τη βίασε.

Η Ρίτσαρντ είπε στη μήνυσή της ότι συμμετείχε σε «πάρτι με ναρκωτικά», όπου οι καλεσμένοι έπρεπε να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους. Είπε, επίσης, ότι υπήρξε μάρτυρας σε πράξεις όπου μεθυσμένα ανήλικα κορίτσια κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον Κομπς και τους καλεσμένους του.

Τον Μάρτιο, ομοσπονδιακοί ερευνητές έκαναν έρευνες στα σπίτια του Κομπς στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες. Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από διάφορα άτομα σε σχέση με τις κατηγορίες για παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, σεξουαλική επίθεση και διανομή παράνομων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων, όπως δήλωσε τον Μάρτιο στο NBC news πηγή που γνωρίζει την έρευνα.