Ο Δημήτρης Καμπουράκης μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Ο δημοσιογράφος βρίσκεται πλέον στο Action 24 στα πρωινά του Σαββατοκύριακου καθώς όπως εξήγησε το καθημερινό είναι πολύ κουραστικό πια.

«Πίστευα ότι δεν θα γυρίσω ξανά στην τηλεόραση, αλλά με έπεισαν γιατί ήταν δελεαστικό το γεγονός ότι μου πρότειναν μαζί με την εκπομπή να κάνω και κάτι που αγαπάω πάρα πολύ, τις «σταγόνες ιστορίας». Όσο το έχω ζήσει, είναι πολύ καλό κανάλ και αυστηρά ενημερωτικό» σημείωσε αρχικά ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Γιατί όμως έφυγε από το Open και γιατί ξαναγύρισε στην τηλεόραση; «Έφυγα από την τηλεόραση και ξαναγύρισα γιατί είχα υποχρεώσεις οικονομικές. Είχα θέμα και έφυγα από το Open» απάντησε ο δημοσιογράφος και αποκάλυψε ότι την πρώτη φορά που βγήκε στην τηλεόραση ήταν το 1986.

«Η ενημέρωση είναι καλό πράγμα και φτηνό πραγματάκι. Προτιμώ λίγο το βιβλίο παρά την τηλεόραση. Αλλά το βιβλίο είναι μεράκι, δεν μπορείς να ζήσεις από το βιβλίο» πρόσθεσε.

«Δεν έκανα φιλίες από την τηλεόραση. Ο Οικονομέας είναι εξαίρεση, αλλά πήραμε διαφορετικούς δρόμους. Το περιβάλλον το τηλεοπτικό, η τηλεοπτική πιάτσα είναι τοξική λόγω ανταγωνισμού. Θα συμβούλευα κάποιον που ασχολείται με την τηλεόραση να βρει φίλους εκτός γιατί θα απογοητευτεί πολύ. Θα ακούσει πράγματα από ανθρώπους που δεν το περίμενε και θα στεναχωρηθεί πολύ. Οι κολλητοί σας να είναι απ’ έξω από το κύκλωμα το τηλεοπτικό για να έχετε κάπου να ακουμπήσετε» σχολίασε στη συνέχεια.

Όπως είπε, όταν σταματήσει να δουλεύει θα ζήσει μόνιμα στην Κρήτη. «Μου είχαν προτείνει να κατέβω με τη Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη. Θα έβγαινα βουλευτής, αλλά είπα “ευχαριστώ πολύ, με τιμάς, αλλά δεν θα πάρω”» σημείωσε.

«Δεν έχει σημασία τι βγάζεις, αλλά τι τρως. Τα βολεύω μια χαρά. Αποταμίευση δεν κάνω. Τα τρώω. Άμα κερνάς όλον τον σταθμό κουλούρια κοστίζει. Είχα ένα βίτσιο και άλλαζα αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια. Οι χαρτοκόπτες μου, τα βιβλία. Είμαι συλλέκτης. Θα μπορούσα να έχω διαμέρισμα» ανέφερε ο Δημήτρης Καμπουράκης για τα οικονομικά του.