Νίκος Γκατζογιάννης: Επιστροφή στις ρίζες

Βουτιές, εξερεύνηση της γύρω περιοχής, βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα αλλά και με φουσκωτό περιελάμβανε το πρόγραμμα της οικογένειας του συγγραφέα, Νίκου Γκατζογιάννη ή αλλιώς Nicholas Gage, που, για άλλη μια χρόνια, βρέθηκαν φέτος το καλοκαίρι όλοι μαζί στα Ιωάννινα και στο πατρικό σπίτι στη Λια αλλά και στην Πάργα, στις παραλίες Λύχνος και Μικρή Άμμος. Η κόρη του συγγραφέα του «Ελένη», Ελένη Γκατζογιάννη, ανέλαβε το πρόγραμμα των διακοπών μαζί με τον σύζυγό της, Εμίλιο, σε αγαπημένους προορισμούς, όπως η Κέρκυρα, όπου το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από χρόνια. Μάλιστα η συνεργάτιδα της Όπρα, δημοσιογράφος και διάσημη συγγραφέας στην Αμερική, αναρωτήθηκε αν και τα παιδιά της θα επιλέξουν την Κέρκυρα ή τα Ιωάννινα για να παντρευτούν όταν μεγαλώσουν!

O Νίκος Γκατζογιάννης

Οι πρώτες διακοπές του Πρόδρομου junior Εμφιετζόγλου στο Αγράρι της Μυκόνου

Με μπάνια και βουτιές στη θάλασσα, ποδήλατο στους κήπους της κατοικίας στο Αγράρι και ατελείωτα παγωτά πέρασε το φετινό καλοκαίρι στη Μύκονο ο νεότερος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Με τη μητέρα του, την επιχειρηματία Μελίνα Εμφιετζόγλου, να μην του χαλάει κανένα χατίρι, αλλά και με τη γιαγιά του να τους συνοδεύει στις περιηγήσεις τους στο νησί των ανέμων, πέρασαν ευχάριστα τις ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών. Εκεί φυσικά ήταν και ο παππούς του, ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που απόλαυσε όσο περισσότερο μπορούσε τον εγγονό του, στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία και, όπως έχει τονίσει σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν, του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει!

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με τη σύζυγο και την κόρη του
Η Μελίνα Εμφιετζόγλου με τον γιο της, Πρόδρομο Εμφιετζόγλου

Στο ναυπηγείο Ψαρρού πλέει η «Αφρόεσσα» του Κωνσταντίνου

Προκειμένου να ανακτήσει την αίγλη της αλλά και να είναι αξιόπλοο ως σκάφος η «Αφρόεσσα» του Κωνσταντίνου, βρίσκεται, όπως μαθαίνω, στο Πέραμα για να ξεκινήσουν οι επισκευές στην υπέρ κατασκευή αλλά και στη γάστρα του σκάφους. Μάλιστα, όπως μάθαμε, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κορυφαίου ναυπηγού παραδοσιακών σκαφών, καπετάν Μανώλη Ψαρρού, με τον Παύλο, γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε ένα μεγάλο μέρος της ξύλινης κατασκευής, αλλά και σε ένα πλευρικό σημείο στη γάστρα του τρεχαντηριού, αλλά και για να γίνει η απαιτούμενη συντήρηση στα ύφαλα του σκάφους.

Το «The Brunchers» πάει Ελληνικό

Ένα βήμα από την τελική συμφωνία με τη Lamda Development βρίσκεται το εστιατόριο «The Brunchers» του επιχειρηματία της εστίασης αλλά και των ξενοδοχείων, Τάσου Βλάχου, για να επισημοποιηθεί η παρουσία του στο μεγάλο project του Ελληνικού. Με αυτή την κίνηση οι «Brunchers» θα εγκατασταθούν και στα νότια της πόλης, εκτός από το κέντρο, εξυπηρετώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή του επιχειρηματία είναι από τις πρώτες που γίνονται στην περιοχή, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες εστίασης και φιλοξενίας και ουσιαστικά σηματοδοτεί μια εποχή που ξεκινά και αφορά το μεγάλο πάρκο αναψυχής και διασκέδασης που θα υπάρχει γύρω από τις πολυτελείς κατοικίες και τους δύο πύργους κατοικιών.

New classic ύφος για το «The Margi» στη Ρηγίλλης

Αν και οι άδειες για το πρώην αρχηγείο της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί για τη νέα χρήση του κτιρίου, παρόλο που έχουν ξεκινήσει από το 2019, όπως και οι εργασίες, έχει αποφασιστεί, από ό,τι μαθαίνω, το ύφος new classic για το πολυτελές ξενοδοχείο με τη σφραγίδα και τις υπηρεσίες να είναι αντάξιες του πεντάστερου «The Margi» στη Βουλιαγμένη. Οι επιχειρηματίες και αδέλφια, Θόδωρος και Γιάγκος Αγιοστρατίτης, έχουν αποφασίσει το στιλ του νέου ξενοδοχείου να μην έχει ταυτότητα αποικιακού μαροκινού πολυτελούς καταλύματος, όπως το «The Margi». Και αυτό γίνεται καθότι τα δύο αδέλφια θέλουν να κρατήσουν την προγενέστερη ταυτότητα του οικήματος, να την αναγεννήσουν και να την προσαρμόσουν στους σύγχρονους κανόνες φιλοξενίας πεντάστερου καταλύματος. Όπως είναι φυσικό, την αναγέννηση αυτή του κτιρίου θα αναλάβει ο αδελφός του Θόδωρου Αγιοστρατίτη, Γιάγκος, με την εταιρεία του πατέρα τους, την «Agiostratitis A.A». Μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις συνεχείς ανακαινίσεις στο «The Margi» που ανήκει πλέον στα μικρά πεντάστερα αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου.