Η 31η Αυγούστου είναι μια ημέρα ιδιαίτερα στενάχωρη για τη Χρυσάνθη Λαιμού, που υπήρξε μια από τις στενότερες φίλες της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνας. Όπως η ίδια εξομολογείται μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbeast, η είδηση της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου της πριγκίπισσας στη δέκατη τρίτη τσιμεντένια κολόνα του Ποντ ντ’ Άλμα στο Παρίσι, τη βρήκε στην Ελλάδα σε κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό της οικογένειας Λαιμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι τηλεφωνικές συνομιλίες ήταν πιο δύσκολες εκείνη την εποχή. Ταυτόχρονα ήταν και η διαφορά της ώρας. Επιπλέον, ήμασταν μεσοπέλαγα. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να τηλεφωνήσω στην οικογένεια Αλ Φαγέντ και συγκεκριμένα στη φίλη μου, Χεΐνι Αλ Φαγέντ, σύζυγο του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, προκειμένου να μάθω τι είχε συμβεί. Με αυτήν είχα επικοινωνία σχεδόν όλο το βράδυ, μέχρι που έμαθα πως η αγαπημένη μου φίλη και “πριγκίπισσα της καρδιάς”, όπως της έχουν αποδώσει τον τίτλο, άφησε την τελευταία της πνοή. Το πρωινό της επόμενης ημέρας αναχωρήσαμε από το νησί για το Λονδίνο, εγώ και ο σύζυγός μου, Παναγιώτης Λαιμός».

Η είδηση του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνας δημιούργησε σενάρια ήδη από την πρώτη ημέρα, για την ακρίβεια από τις επόμενες ώρες του θανάτου της, πολλά από τα οποία άγγιζαν τη σφαίρα της φαντασίας. Για τη Χρυσάνθη Λαιμού, ωστόσο, τα λάθη ήταν άλλου. Μάλιστα, όπως μας υπογραμμίζει, ίσως και τίποτε να μην είχε συμβεί «αν δεν είχε αφαιρεθεί από το παλάτι ο τίτλος της Royal princess, ο οποίος δικαιολογούσε την ύπαρξη μιας ομάδας ασφαλείας γύρω από την Νταϊάνα. Έτσι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το κακό! Μην ξεχνάμε πως εκείνο το μοιραίο βράδυ το ζευγάρι συνόδευε μόνο ένας σωματοφύλακας της οικογένειας Αλ Φαγέντ, ο Τρέβορ Ρις Τζόουνς, και ο οδηγός Ανρί Πολ».

«Η αφαίρεση μάλιστα έστω και αυτού του τίτλου», υπογραμμίζει η Χρυσάνθη Λαιμού, «είχε ωθήσει την Νταϊάνα, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ακόμη και να οδηγεί μόνη της το αυτοκίνητό της, καθότι λόγω δημοσιότητας δεν μπορούσε εύκολα να εμπιστευτεί και να προσλάβει κάποιο οδηγό. Πολλές φορές μάλιστα ερχόταν οδηγώντας η ίδια στο σπίτι μας στην Belgravia, πράγμα που δεν μου είχε κάνει εντύπωση γνωρίζοντας από συζητήσεις τη γνώμη της πάνω στο θέμα αυτό».

Οι φοβίες

Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια και κάτω από τη φοβερή πίεση που δεχόταν, λόγω της δημοσιότητας, είχε αποκτήσει και κάποιες φοβίες. Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Λαιμού, «η Νταϊάνα μετά την επίσκεψή της σε ένα μέντιουμ είχε επηρεαστεί πολύ και φοβόταν τα ατυχήματα! Ο μεγάλος της φόβος ήταν τα ελικόπτερα και φρόντιζε να μετακινείται με αλλά μέσα, αντί να προτιμήσει ένα ελικόπτερο».

«Ωστόσο, η πίεση που είχε δεχτεί από τον Τύπο, τα κανάλια που ήθελαν να μάθουν τα πάντα για εκείνη, το πού πάει και ποιους συναντά ήταν η πρώτη και μεγαλύτερη της φοβία. Για τον λόγο αυτό, όταν παρευρεθήκαμε μαζί στην κηδεία του 27χρονου, Γιάννη Καλυβιώτη, στη Λίμνη Εύβοιας, έναν χρόνο νωρίτερα από το δικό της φευγιό, όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα τουλάχιστον τις πρώτες ώρες! Ήθελε η αγαπημένη φίλη να αποτίσει φόρο τιμής στο παλικάρι που είχαμε γνωρίσει σε κλινική στο Λονδίνο και έπασχε από την καρδιά του!», τονίζει η Χρυσάνθη Λαιμού και συνεχίζει λέγοντας «…δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χαρακτηρισμός πριγκίπισσα της καρδιάς που έχουν αφιερώσει στην Νταϊάνα. Παρ’ όλη την πίεση που δεχόταν είχε αναλάβει πρόεδρος σε πολλές οργανώσεις, όπως του “Make a wish” του Λονδίνου που μαζί με τον Elton John είχε φροντίσει να του παρέχει τα πάντα!».

Η κουβέντα με τη Χρυσάνθη Λαιμού, λίγο πριν ολοκληρωθεί, γύρισε στην ημέρα της κηδείας της αδικοχαμένης πριγκίπισσας: «Ήμασταν όλοι παγωμένοι! Θυμάμαι για μια στιγμή τον σύζυγό μου να κάνει τον σταυρό του μόλις πέρασε από μπροστά μας το φέρετρο με τη σορό της καλής μου φίλης και δίπλα τον Elton John να προσπαθεί να κρύψει τα δάκρυά του πίσω από τα γυαλιά που φορούσε!».