Στην κατηγορία των 7 αστεριών το ξενοδοχείο των Νιάρχων στην Ελβετία

Επτάστερο είναι πλέον το Grand Hotel Kronenhof των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της οικογένειας Νιάρχου. Tο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Νιάρχου τιμήθηκε ως 7 αστέρων στα καλύτερα ξενοδοχεία διακοπών στην Ελβετία από το BILANZ Hotel Ranking 2024. Ταυτόχρονα φέτος το ξενοδοχείο γιόρτασε και μια μεγάλη επέτειο: αυτή των εκατόν εβδομήντα χρόνων λειτουργίας, πράγμα που το καθιστά και ως ένα από τα ιστορικότερα και πλέον αναγνωρίσιμα ξενοδοχεία στη χώρα των Άλπεων.

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου: Μεταξύ Αθηνών και Σπετσών

Στην Ελλάδα βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο πολυπράγμων επιχειρηματίας, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου και συνδύασε τις διακοπές με τη φιλανθρωπία. Μεταξύ του νησιού των Σπετσών, όπου διατηρεί κατοικία, και της Αθήνας, προκειμένου να δώσει το παρών σε εκδήλωση του Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με το BCA College, προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ σε δέκα υποψήφιους. Στις Σπέτσες μάλιστα έγινε και οικοδεσπότης ενός μεσημεριανού party με αφορμή τα δέκα χρόνια του Ναυτικού Ομίλου του νησιού, καθώς και της αδελφοποίησής του με το Gustavia Yacht Club του St. Barts, μιας αδελφοποίησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο με party στο νησί των Σπετσών. Στην Αθήνα, από την άλλη, το Stelios Philanthropic Foundation, στο οποίο και προεδρεύει ο επιχειρηματίας, στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yacht Chef των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα, το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με το BCA College ανακοίνωσε τις δέκα υποτροφίες για το έτος 2024-2025, συνολικής αξίας εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Το ίδρυμα του επιχειρηματία, μέσα από τις υποτροφίες Λουκάς Χατζηιωάννου, ξεκίνησε το 2022 σε συνεργασία με το BCA το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yatch Chef. Φέτος, μάλιστα αυξήθηκε ο αριθμός των υποτροφιών από 7 σε 10 για όσους σπουδαστές θέλουν να αποκτήσουν το Yacht Chef Certificate.

Χρυσάνθη Λεμού και Άννα Μαμιδάκη στην Πάτμο

Τα τελευταία είκοσι χρόνια το νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που δεν παραλείπουν να την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι μια ομάδα επιχειρηματιών αλλά και κυριών που επένδυσαν στο νησί δημιουργώντας τα προσωπικά τους ησυχαστήρια και που φιλοξένησαν μεγάλα ονόματα του διεθνούς αλλά και του εγχώριου jet set τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και τη σπάνια και αριστοκρατική ομορφιά του νησιού. Ανάμεσά τους η κυρία του Life Action Trust, Χρυσάνθη Λεμού, που διαθέτει μια εκπληκτική κατοικία κάτω ακριβώς από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ένα εκπληκτικό πυργόσπιτο που το επισκέπτεται κάθε χρόνο μαζί με την οικογένειά της. Αλλά και η επιχειρηματίας, Άννα Μαμιδάκη, που παρά την αγάπη της προς το νησί καταγωγής της, την Κρήτη, επισκέπτεται κάθε χρόνο την Πάτμο, είτε οικογενειακά είτε με φιλική παρέα, όπως έκανε και φέτος!

Δωμάτια 40 τ.μ., φυτεμένα δώματα και ταρατσόκηποι περιλάμβανε η ανακαίνιση του Porto Elounda

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλειά. Πολλές φορές, μάλιστα, για να ολοκληρωθεί μπορεί να βγάλει τον ιδιοκτήτη της και εκτός προγράμματος. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Porto Elounda Golf & Spa Resort της οικογένειας Κοκοτού που συνδυάστηκε όμως με νέες τεχνολογίες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Η οικογένεια των επιχειρηματιών εφάρμοσε φέτος για πρώτη φορά τη δημιουργία νέων φυτεμένων δωμάτων (ταρατσόκηπων) και ζαρντινιέρων δωματίων στο Porto Elounda Golf & Spa Resort. Ενώ μεγάλωσε τα δωμάτια που πλέον εκτείνονται σε σαράντα τετραγωνικά το καθένα. Από την άλλη όσα φυτά τοποθετήθηκαν στους ταρατσόκηπους απλώνονται και πυκνώνουν, με μηδέν απώλειες, πράγμα αρκετά σπάνιο. Έτσι, μπορεί το πρόγραμμα να πήγε πίσω και το ξενοδοχείο να άνοιξε τις πόρτες του λίγο αργότερα, από την άλλη φαίνεται οικιστικά να δικαίωσε το όνειρο των ιδιοκτητών του που συνδυάστηκε με καινοτόμες τεχνολογίες και με απόλυτη εναρμόνιση με το τοπίο της Ελούντας που θεωρείται ανάμεσα στους τοπ προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών διεθνώς.

Τάσος Αγιοστρατίτης: Οι διακοπές και οι δωρεάν εξετάσεις – έλεγχοι

Από τις πρώτες κουβέντες μαζί του, καταλαβαίνεις ότι ο Τάσος Αγιοστρατίτης αγαπά τις γυναίκες και ταυτόχρονα έχει ταχθεί στην ιατρική του ειδικότητα, την οποία υπηρετεί ως μαιευτήρας, αν και θα μπορούσε να έχει αποσυρθεί, καθώς έχει τη δυνατότητα. Οι επισκέψεις στο νησί της Τζιας μαζί με τον αδελφό του, κορυφαίο αρχιτέκτονα, Στέλιο Αγιοστρατίτη, του έβαλαν την ιδέα για το άνοιγμα ενός ιατρείου που θα εξέταζε δωρεάν και θα συνταγογραφούσε σε όσες γυναίκες δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια. Όμως αυτό δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον γιατρό, μιας και όπως πληροφορήθηκα κάνει κάτι αντίστοιχο και στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Μαρούσι, εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, όπως έμαθα, έχει εφαρμόσει μια μέρα, συνήθως κάθε Παρασκευή, να δέχεται γυναίκες που δεν έχουν οικονομική άνεση, προκειμένου να κάνουν τους απαιτούμενους γυναικολογικούς ελέγχους. Ταυτόχρονα κάθε χρόνο με τη βοήθεια καλών του φίλων πραγματοποιεί και συναντήσεις – μικρές ημερίδες, προκειμένου το γυναικείο κοινό να ενημερώνεται για τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να πείθεται να μην αμελεί να κάνει προληπτικές εξετάσεις, ιδίως αυτές που έχουν σχέση με τον καρκίνο!