«H αγαμία είναι το νέο trend στις σχέσεις. Ναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το να απέχετε από το σεξ είνα ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή» σημειώνει η ειδικός στο σεξ και τις σχέσεις, Jana Hocking.

Η ιδέα για μια περίοδο αγαμίας κερδίζει μέρα με τη μέρα έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το κίνημα #celibacyjourney να έχει εκατομμύρια προβολές στο TikTok με πολλές γυναίκες να αναρτούν βίντεο σχετικά με την εμπειρία της αποχής τους από το σεξ. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα κίνημα ενάντια στο περιστασιακό και «φτηνό» σεξ, μια απόρριψη των ανδρών που αντιλαμβάνονται τις γυναίκες απλά ως αντικείμενο για σεξουαλική ικανοποίηση. Για άλλες γυναίκες αποτελεί επίσης και μια διέξοδο από κακές σχέσεις.

Θυμίζουμε ότι η Τζούλια Φοξ πρόσφατα αποκάλυψε στην εκπομπή «Today with Hoda & Jenna» πως δεν έχει κάνει σεξ εδώ και 2,5 χρόνια και μάλιστα εξήγησε πως νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Η ειδικός στις σχέσεις Jana Hocking σημειώνει στη «New York Post» τα οφέλη της αγαμίας: «καθαρό μυαλό, καλύτερη λήψη αποφάσεων, περισσότερος εγκεφαλικός χώρος για να επικεντρωθείς σε άλλα πράγματα». Στη συνέχεια περιγράφει τη δική της εμπειρία και την αντίδραση των αντρών όταν τους ενημέρωνε ότι δεν θέλει να κάνει σεξ στα πρώτα ραντεβού. «Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι το πόσο πολλοί άντρες θεωρούν ότι το σεξ είναι δεδομένο στα πρώτα ραντεβού αυτές τις μέρες. Το σοκ τους όταν τους έλεγα “όχι” ήταν σχεδόν κωμικό» περιγράφει η Jana Hocking.

Η ειδικός ωστόσο εξηγεί πως υπάρχουν και μειονεκτήματα στην αγαμία. «Όταν δεν μας επιτρέπεται κάτι, το θέλουμε περισσότερο. Κακά αγόρια, παγωτό, σεξ. Είναι ένας σκληρός, σκληρός κόσμος. Σε κάποιους η αγαμία λειτουργεί αντίστροφα: αντί να καθαρίζει το μυαλό τους, τους κάνει να σκέφτονται μόνο το σεξ επειδή δεν το έχουν. Είναι σαν τη δίαιτα: όταν ξέρεις ότι δεν πρέπει να φας πολύ, πεινάς συνέχεια. Άσε που υπάρχει και μια γενικότερη γκρίνια σε τέτοιες καταστάσεις» σημειώνει.

«Τα πλεονεκτήματα της αγαμίας όμως είναι ότι έχεις το πάνω χέρι», εξηγεί η ειδικός στο σεξ. «Είναι αρκετά δυναμωτικό να έχεις το πάνω χέρι όταν πρόκειται για σεξ. Η αναμονή αξίζει τον κόπο» συμπληρώνει.