Το μεγάλο μαράζι της Δέσποινας Στυλιανοπούλου ήταν να έχει ένα δικό της παιδί, το οποίο θα είναι κομμάτι από την σάρκα της. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και η σπουδαία ηθοποιός σε συνεντεύξεις της ανά διαστήματα είχε τονίσει πως είχε μετανιώσει που δεν βίωσε ποτέ τη μητρότητα έστω και μέσω της υιοθεσίας.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα (07/06) από τη ζωή, σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Λοιπόν είχε αναφέρει πως: «Μετάνιωσα που δεν έκανα ένα παιδί. Δυστυχώς κάθε ημέρα περνάει από το μυαλό μου. Όχι για να συνεχίσει την πορεία μου, μόνο και μόνο για να είναι κάτι δικό μου που βγήκε από τη σάρκα μου».

Στην τελευταία της τηλεοπτική της συνέντευξη είχε τονίσε πως: «Θα ήθελα να έχω ένα παιδάκι, αυτό είναι το μαράζι μου, το φαρμάκι το πικρό».

Ο λόγος που δεν απέκτησε παιδί

Σε άλλη συνέντευξή της στο People είχε εξηγήσει το λόγο που δεν απέκτησε παιδί
«Πήγα στους σπουδαιότερους γιατρούς. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, γιατί όταν ήμουν μικρή παρακολούθησα την κηδεία μιας μητέρας με το παιδί της. Έκανα πολλές εξετάσεις, ταλαιπωρήθηκα, έκλαψα. Πονάω στην λέξη “άκληρη”. Θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά οι αντιλήψεις τότε δεν το επέτρεπαν», είχε πει πολλά χρόνια πριν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου εξηγώντας πως θα εγκατέλειπε τη δουλειά της εάν έβρισκε την αγάπη «Αλλά αυτή η αγάπη που τόσο ήθελα δεν ήρθε ποτέ» είχε πει χαρακτηριστικά.