Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε μιλήσει και για την προσωπική της ζωή. Η σπουδαία ηθοποιός έκανε έναν γάμο, που οδηγήθηκε στο διαζύγιο, όμως εκείνη δεν ξεπέρασε ποτέ την αγάπη της για τον πρώην σύζυγό της.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου εξομολογήθηκε τότε στην κάμερα του «Mega Καλημέρα»: «Στην προσωπική μου ζωή δεν είχα μυαλό, οι επιλογές μου δεν ήταν καλές. Ο γάμος μου διήρκεσε μια ημέρα. Νομίζω δεν τον έχω ξεπεράσει», αποκάλυψε η αγαπημένη ηθοποιός.

Το 2012 η Δέσποινα Στυλιανοπούλου κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με την αυτοβιογραφία της, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται τους άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το κεφάλαιο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» για τον σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος της είχε κρύψει ότι έχει γυναίκα και παιδιά: «Μέσα σε ένα παλιό αυτοκίνητο, με μια κουβέρτα στα πόδια, για να έχουμε ζεστασιά και τρώγοντας πασατέμπο, διαβάζαμε σενάρια και τα διορθώναμε, μέχρι που κατάφερε ό,τι ήθελε και το όνομά του γράφτηκε με μεγάλα γράμματα. Μια γυναίκα μπορεί να ανεβάσει έναν άντρα ψηλά. Εγώ, όμως, που τον σήκωσα ψηλά, έμελλε να δω άλλες ν’ απολαμβάνουν τη δόξα του».

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Ο άντρας της ζωής της την κάλεσε στο γάμο του με άλλη γυναίκα

Ο έρωτας της ζωής της, όπως είχε αναφέρει ανά καιρούς, ήταν ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Πέτρος Μήλας, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1970. Έκαναν σχέση, χώρισαν και οι δρόμοι τους ενώθηκαν ξανά το 1976, οπότε και παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους κράτησε μόλις έναν χρόνο.

Οι δρόμοι τους ενώθηκαν ξανά λίγο παρακάτω και ενώ η ηθοποιός πίστευε ότι θα τα βρουν ξανά, εκείνος της έστειλε το προσκλητήριο του επόμενου γάμου του.

Όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της για τη γνωριμία τους: «Μετά από καιρό πήγα στο κέντρο όπου τραγουδούσε. Με το που μπήκα εκείνος τραγουδούσε. Μόλις με είδε η κοπέλα του μαγαζιού άρχισε να με ραίνει με λουλούδια και εκείνος έλεγε το ρεφρέν από το τραγούδι του Κόκοτα, “Δεν το μπορείς όσο κι αν θες να με ξεχάσεις”…

Αυτό το ρεφρέν μάς ένωσε με τα δεσμά του γάμου και ίσως να μας δένει ακόμη, και ας ζούμε χώρια… Ο χωρισμός ήταν σκληρός και έγινε οριστικός με την υπογραφή ενός χαρτιού που σήμαινε το τέλος μιας αγάπης. Ο καθένας πήρε τον δρόμο του, που άλλες φορές ήταν φωτισμένος και άλλες σκοτεινός. Ευτυχώς ο πατέρας μου, που πάντα με στήριζε, μου έλεγε: “Μήπως, παιδί μου, αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν τελικά για σένα;”»

Λίγο καιρό μετά τον χωρισμό τους, συναντήθηκαν ξανά και αποφάσισαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Κάποια στιγμή, ο Μήλας, της λέει ότι θα φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να προετοιμάσει τον γάμο τους. Η Δέσποινα πλέει σε πελάγη ευτυχίας… Όμως, τα όνειρά της γκρεμίζονται με ένα βραδινό τηλεφώνημά του…:

– «Δέσποινα, αγάπη μου, σου στέλνω πρόσκληση».

– «Πετρή μου», του λέει εκείνη «θα παντρευτούμε στο Λονδίνο, λοιπόν».

– «Δεν κατάλαβες, Δέσποινα… Στο Λονδίνο παντρεύομαι εγώ, αλλά με άλλη γυναίκα».