Τον θάνατο της ηθοποιού Δέσποινας Στυλιανοπούλου ανακοίνωσε η οικογένειά της το μεσημέρι της Παρασκευής, 7 Ιουνίου. Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω της πλούσιο έργο.

Ειδικότερα, η ανιψιά της ηθοποιού, Άννα Στυλιανοπούλου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε γαλήνια από τη ζωή, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία, γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ».

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας, οικιακής βοηθού, που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου», επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

«Τη σόκαρε η απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου»

Στις αρχές Μαΐου, η ανιψιά της Δέσποινας Στυλιανοπούλου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day» και είχε αναφερθεί στις φήμες περί «εξαφάνισης» της θείας της. Η Άννα Στυλιανοπούλου τότε είχε ξεκαθαρίσει πως η σπουδαία ηθοποιός βρισκόταν σε ιδιωτική κλινική, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η θεία μας δεν έχει εξαφανιστεί. Απλά περνάει μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της. Δυστυχώς είχε μια απότομη πτώση τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και αποφάσισε η οικογένειά της να μπει σε μια ιδιωτική κλινική αυξημένης φροντίδας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της. Αν δεν την είχαμε μεταφέρει, μπορεί να είχαμε μια άσχημη εξέλιξη. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τη βλέπουμε έτσι. Είναι δύσκολη η κατάστασή της, γιατί είναι ψυχολογικά πεσμένη, που έχασε τους φίλους της. Αυτή τη στιγμή έχει μια λοίμωξη, την αντιμετωπίζουμε. Οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε υπομονή. Τη βλέπουμε καθημερινά, όλα τα ανίψια της, επικοινωνεί μαζί μας, μας λέει πόσο πολύ μας αγαπάει. Το μεγαλύτερο σοκ για τη θεία μου ήταν η απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου, που ήταν φίλες. Της στοίχισε πάρα πολύ αυτό», είπε τότε η Άννα Στυλιανοπούλου.