Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 7 Ιουνίου και βύθισε στη θλίψη τους θαυμαστές και τους οικείους της. Στην τελευταία της συνέντευξη, η σπουδαία ηθοποιός είχε αναφερθεί στην γνωριμία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη η οποία έγινε τυχαία και έμελλε να γίνει σχέση ζωής για τις δύο καλλιτέχνιδες.

Συγκεκριμένα το 2022 είχε πει η Δέσποινα Στυλιανοπούλου για τη γνωριμία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Με την Αλίκη δέσαμε μέσα από ένα έργο. Ήταν όταν είχα χάσει τη μητέρα μου και έβαφα το χολ στο σπίτι μωβ, πένθιμο.

Χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν ο Τάκης ο Μακρίδης. Μου λέει “Στυλιανοπούλου είσαι να παίξεις έναν ρόλο στο Ρεξ;”. Εκεί για πρώτη φορά είδα την Αλίκη να περνά από μια πόρτα στην άλλη. Και λέω “Στυλιανοπούλου πού πας;”…. Αργότερα, μου λέει η Αλίκη: “αχ βρε ψιψίνα μου, χάνεις τον ρόλο γιατί δεν είσαι σέξι”.

Την επομένη είχαμε γύρισμα με τον Σκαλενάκη, φοράω λοιπόν το ντεκολτέ μου και ακούω τον Σκαλενάκη να λέει “αυτή, αυτή είναι η ηθοποιός για τον ρόλο, όχι η άλλη που μου έφερες”… Και όταν πλησιάζω και βλέπει ότι ήμουν εγώ αυτή που απέρριψε, γυρνάει και λέει στην Αλίκη: “τι λάθη μπορεί να κάνουμε κι εμείς οι σκηνοθέτες.

Μετά απ’ αυτό το γεγονός, η Αλίκη με είχε συνέχεια κοντά της. Έμεινα κοντά της μέχρι την τελευταία στιγμή… Μου έδωσε το χέρι της, μου το έσφιξε και μου λέει “ψιψίνα, γιατί να πεθάνω; Θέλω να πάω στον Θεολόγο”».