Οικονομία ακόμη και στα τρόφιμα κάνουν πλέον τα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να υποσιτίζονται.
Μετά το Θεραπευτήριο της Λέρου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες έμειναν για μεγάλο διάστημα χωρίς τρόφιμα και το «Ελπίς» που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα, και το «Σισμανόγλειο» της Αθήνας παρουσιάζει δραματική μείωση τροφίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι από το μενού των αρρώστων λείπουν βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, ζυμαρικά και ρύζι, καθώς οι περικοπές στην παραγγελία των τροφίμων αγγίζουν το 60%-70%, ενώ σταδιακά οι αποθήκες αδειάζουν.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων, Νίκο Μαλλίνογλου, το νοσοκομείο δανείζεται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία.