Νέα ένδειξη για το αντιθρομβωτικό σκεύασμα Arixtra (fondaparinux) εξασφαλίζει η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η νέα ένδειξη αφορά την θεραπεία ενηλίκων ατόμων με οξεία συμπτωματική επιπολής φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων, χωρίς συνυπάρχουσα εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και στηρίχθηκε στα αποτελέσματα της μελέτης CALISTO. Η επιπολής φλεβική θρόμβωση είναι μία κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές, ακόμα και απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές και η προσθήκη ενός νέου ‘όπλου’ στην ιατρική φαρέτρα για την αντιμετώπισή της αποτελεί σημαντικό επίτευγμα.

Για ποιες ασθένειες είναι ήδη εγκεκριμένο το αντιθρομβωτικό σκεύασμα

Το αντιθρομβωτικό φάρμακο fondaparinux της εταιρίας GlaxoSmithKline είναι προς το παρόν εγκεκριμένο στην Ευρώπη για την πρόληψη των φλεβικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων, τη θεραπεία της οξείας εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης και της πνευμονικής εμβολής, τη θεραπεία της ασταθούς στηθάγχης, του εμφράγματος του μυοκαρδίου χωρίς ανάσπαση του διαστήματος ST (NSTEMI) και τη θεραπεία του εμφράγματος του μυοκαρδίου με ανάσπαση του διαστήματος ST (STEMI).

Πηγή: healthview.gr