Στο θέμα του επόμενου επιτρόπου και του χαρτοφυλακίου που θα πάρει η Ελλάδα στην Κομισιόν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια από την αποκατάστασή της στη χώρα μας.

«Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας. Η κάθε χώρα στέλνει ένα πρόσωπο. Δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα «πηγαδάκια» της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο

Αρκετά και ενδιαφέροντα ήταν τα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαιρετούσε τους αντιστασιακούς, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας τα έλεγαν μεταξύ τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει με τον άλλοτε πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Στις συζητήσεις που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως όλα πηγαίνουν καλά με την προετοιμασία του γάμου του στην Κρήτη, ενώ σημείωσε πως το 90% των καλεσμένων «θα είναι ξένοι».

Με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη συζητούσε -πιθανότατα τα εσωκομματικά τους – ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.