Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς μπαίνει τέλος στη συνεχόμενη ζέστη που ταλαιπωρεί τους πολίτες επί 16 συναπτές μέρες, με τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα και να ρίχνουν -κατά τόπους- τη θερμοκρασία.

Στους 38,7 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα

Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατέγραψε σήμερα το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, έπειτα από 16 συνεχόμενες ημέρες καύσωνα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει στους 38,7 °C.

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Πελοποννήσου, της νότιας Κρήτης, καθώς και στη Ρόδο. Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στο Αστέρι Λακωνίας και ήταν ίση με 38,7°C και είναι η πρώτη φορά έπειτα από 16 συνεχόμενες ημέρες που σημειώνεται μέγιστη θερμοκρασία κάτω από τους 40°C στη χώρα.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 33,1 °C, ενώ 37°C από τους 505 ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37°C.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη 24/7

Οι βροχές και τα μπουρίνια αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη (25/07) και μάλιστα βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία το οποίο κάνει λόγο για μπουρίνια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

Α. Σήμερα Τετάρτη (24-07-2024) το απόγευμα – βράδυ στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία.

Β. Αύριο Πέμπτη (25-07-2024)

  1. από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου)
  2. από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
  3. από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα στην περιοχή Σποράδων – βόρειας Εύβοιας.

Με ανάρτησή του στο X ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για τη μεταβολή του καιρού.