Το σχέδιο ανάπτυξής της στην ελληνική αγορά παρουσίασε με συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία DEKRΑ. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση σε πρωτοποριακές επαγγελματικές υπηρεσίες στους τομείς των οχημάτων, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Το σχέδιο αφορά στην παρούσα δραστηριότητά της ως τεχνική υπηρεσία του ΥΜΕ αλλά και στη μελλοντική επέκταση της δραστηριότητας με τη δημιουργία υποδομής σε τοπικό επίπεδο, σε νέους τομείς όπως είναι οι έλεγχοι οχημάτων, οι πιστοποιήσεις προϊόντων, συστημάτων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι εκπαιδεύσεις επαγγελματιών οδηγών κλπ.

Ο στόχος είναι η κάλυψη και των τριών τομέων δραστηριότητας: οχήματα, βιομηχανία και υπηρεσίες διαχείρισης εργατικού δυναμικού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Η συνέντευξη Τύπου όπως και η παρουσίαση του πλάνου ανάπτυξης της DEKRA στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31η Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο New Hotel, στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν πολλοί δημοσιογράφοι, στελέχη και ιδιοκτήτες κατασκευαστριών εταιρειών οχημάτων, μηχανολόγοι μηχανικοί και άλλοι οι οποίοι παρακολούθησαν και συνομίλησαν με τους ομιλητές κ.κ. Marco Mauri, CCO και διευθύνοντα σύμβουλο της DEKRA Italia και Ε. Δαρκαδάκη, senior advisor.