Η Ευρώπη αλλάζει. Οι ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις οδηγούν σε κοινωνικές αλλαγές. Οι εξελίξεις μάς διαμορφώνουν και εμείς διαμορφώνουμε με τη σειρά μας τις εξελίξεις. Στο φαύλο κύκλο της αέναης αυτής διαδικασίας η τέχνη και ειδικότερα η λογοτεχνία μετατρέπεται σε καθρέφτη της κοινωνίας και συνεπώς σε προσωπικό μας καθρέφτη.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η αλλαγές που διαδραματίζονται στο περιβάλλον μας ξεκινούν από εμάς και καταλήγουν σε εμάς; Δικαίως έχουμε δώσει στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας το ρόλο που κατείχε ανέκαθεν η λογοτεχνία; Πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς τον συνάνθρωπό του; Ποια είναι η συμβολή της λογοτεχνίας;

Τα ερωτήματα αυτά θα τεθούν στη συζήτηση που θα γίνει σήμερα στις 20:30 στο βιβλιοπωλείο Ιανός, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Άρης Φιορέτος, συγγραφέας με καταγωγή από Σουηδία, Αυστρία και Ελλάδα, η Annett Gröschner, συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος και ο Christoph Hein, διεθνώς καταξιωμένος γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος συζητούν με τους Νατάσσα Χασιώτη, δημοσιογράφο και χορογράφο και Poka Yio, καλλιτέχνη και συνδιευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας.

Συνοντίνει ο Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής της ελληνικής εκοπομπής της Deutsche Welle, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» του LCB και σε συνεργασία με το Literarischen Colloquium Berlin.

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Γερμανικά/ Ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση
Είσοδος Ελεύθερη

Βιβλιοπωλείο Ιανός
Σταδίου 24, Αθήνα