Μπορεί ο τουρισμός να επηρεαστεί από την παραδοσιακή κουζίνα; Φυσικά και μπορεί. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως, με τους ταξιδιώτες να επιδιώκουν να μάθουν την κουλτούρα κάθε περιοχής μέσα από τα πιάτα της. Ο τρόπος ζωής ενός τόπου αντανακλάται στο φαγητό του, με τις παραδοσιακές γεύσεις να κρύβουν ένα γευστικό ταξίδι σε κάθε μπουκιά. Σε κάθε γωνιά και νησί της Ελλάδας κρύβεται ένας ανεξερεύνητος πλούτος γεύσεων. Αυτόν τον πλούτο επιχειρεί να ανακαλύψει και να αναδείξει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας με τη δημιουργία του Γαστρονομικού Χάρτη της Ελλάδας. Να καταγράψει δηλαδή τι παράγει κάθε περιοχή και πώς στη συνέχεια μπαίνει στο τραπέζι μας μέσα από τις τοπικές συνταγές. Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο βήμα του εγχειρήματος θα γίνει με την παρουσίαση του Γαστρονομικού Χάρτη της Ηπείρου από τον σεφ Τάσο Τόλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, το Σάββατο το πρωί από τις 11 έως τις 12, στην έκθεση Horeca στο Hall 4. Με αφορμή την παρουσίαση του Γαστρονομικού Χάρτη στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Τάσος Πρωτοψάλτης αρθρογραφεί στο newsbeast.gr. Δίνει το στίγμα του εγχειρήματος και τονίζει πόσο μπορεί να αλλάξει γαστρονομικά τον χάρτη της Ελλάδας, τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες, που θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις συνταγές και τα προϊόντα της ιδιαίτερής τους πατρίδας.
«Η προσπάθεια για περιφρούρηση των τοπικών συνταγών»