Αρνητική αναμένεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο αίτημα των «Μινωικών» για τη δρομολόγηση δύο πλοίων της, του «Olympia Palace» και του «Europa Palace» στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς, την οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μόνο η ANEK.

Η γνωμοδότηση του ΣΑΣ αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου 10 ημέρες και θα εξεταστεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να γίνει αποδεκτή ή όχι.

Η διοίκηση των Μινωικών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ζήτησε την ετήσια δρομολόγηση του πλοίου Olympia Palace στις 2 Φεβρουαρίου στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, που σύμφωνα με το νόμο, κάτι τέτοιο είναι εκπρόθεσμο και το συγκεκριμένο αίτημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έως τις 31/01 του 2012.

Επίσης ζήτησε την τρίμηνη δρομολόγηση του πλοίου «Europa Palace» για τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από 01/04/2012, αλλά ο νόμος ορίζει ότι η έκτακτη δρομολόγηση εγκρίνεται, μόνον εφόσον δεν καλύπτονται οι συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής από άλλο πλοίο.

Η διοίκηση της Μινωικών με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι το αίτημά της για τη δρομολόγηση των δύο υπερσύγχρονων πλοίων της θα τύχει θετικής αποδοχής από τον αρμόδιο υπουργό.

Επίσης αναφέρει ότι η εταιρεία με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση στοχεύει στη δημιουργία, εν μέσω ύφεσης, επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι τα δύο συγκεκριμένα πλοία της είναι υπό ελληνική σημαία και θα επανδρωθούν με Έλληνες ναυτικούς, ενώ χάριν της λειτουργίας της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη αλλά και στο λιμάνι των Χανίων.

Ζητά επίσης την τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας.