Έκκληση προς τους δημότες να λειτουργήσουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να μην κινδυνεύσει η Δημόσια Υγεία και η Θεσσαλονίκη «να μην πνιγεί στα σκουπίδια» όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Περίπου 2.500 τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους και αν δεν ενεργοποιηθεί η κοινωνική μας συνείδηση, κινδυνεύει να πνιγεί η πόλη» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο μετάδοσης ασθενειών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πήγε, ούτε πρόκειται να προσφύγει στον εισαγγελέα, αφού, όπως είπε, «δεν νομιμοποιούμαι να ζητήσω από τον εισαγγελέα να παρέμβει. Ξέρει τη δουλειά του και εφόσον κρίνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, τότε πρέπει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε τις ευθύνες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έπειτα από την έκδοση σχετικής Υγειονομικής Διάταξης από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τις Συκιές, την Πυλαία, την Καλαμαριά και όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Εφόσον τίθεται ζήτημα Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια ή η Αντιπεριφέρεια, που διαθέτει τις υγειονομικές υπηρεσίες και διαχειρίζεται σε επίπεδο περιφερειακό τα θέματα της εναπόθεσης των απορριμμάτων, πρέπει να δραστηριοποιηθεί».