Δεκάδες πάνοπλοι ένστολοι βρίσκονται επί ποδός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εν αναμονή της άφιξης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την υποδοχή του οποίου έχει ήδη στρωθεί το κόκκινο χαλί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς και ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα αύριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις δύο ημέρες της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και τη Βουλιαγμένη όπου θα διαμείνει.

iad1 iad3 iad2