Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η συγκέντρωση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης.

Την συγκέντρωση καλούν η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας σε συνεργασία με την All Out και τη Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα. Ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των οργανώσεων και βρέθηκαν μαζί στο Σύνταγμα, δίπλα από τις εορταστικές εκδηλώσεις, «γιορτάζοντας την ισότητα, το να μην κρύβονται οι άνθρωποι, το δικαίωμα στην αγάπη», όπως είπαν.

Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, κρατούν πλακάτ που γράφουν «Αγαπάτε αλλήλους», «Νόμος είναι αγάπη» και «Το σύμφωνο να είναι μόνο η αρχή. Γάμος, παιδοθεσία, ταυτότητα φύλου».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε το «παρών» με δικό της πανό, διεκδικώντας περαιτέρω την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, γάμο και παιδοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Δείτε φωτογραφίες…

stsingtm01 stsingtm02 stsingtm03 stsingtm04 stsingtm05 stsingtm06 stsingtm07 stsingtm08 stsingtm09 stsingtm10 Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος