Ως ένα πολυσύνθετο πρόβλημα χαρακτήρισε την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5»,

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα τόνισε πως πρέπει να απομακρυνθούν ή να εξουδετερωθούν πρώτα απ’ όλα τα εγκληματικά δίκτυα που υπάρχουν στο κέντρο.

«Η εγκληματικότητα στο κέντρο είναι εγκληματικότητα σε ποσοστό 90% οργανωμένου εγκλήματος. Και η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία του δρόμου, η παράνομη πορνεία, ακόμη και η επαιτεία είναι οργανωμένη σε δίκτυα. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να εξαρθρωθούν. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ αυτά να διωχθούν και να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είπε πως «πρέπει να σφραγίσουμε τα σύνορα» και προσθέσε ότι όσοι καταφέρουν να περάσουν στη χώρα δεν θα πρέπει να τους επιτρέπετε να φτάσουν στην Αθήνα και πρότεινε την ισομερή κατανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το κέντρο της Αθήνας, είπε ότι «κανείς δεν θα έρθει να εγκατασταθεί σε μια περιοχή όπου θα αισθάνεται ανασφαλής. Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να του διασφαλίσει ότι θα ζει σε μια περιοχή καθαρή και καλά φωτισμένη, η Αστυνομία ότι θα είναι ασφαλής, το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει κάποια φορολογικά κίνητρα να επιστρέψει στο κέντρο και ο δήμος επίσης να κρατήσει ζωντανές τις πλατείες κτλ. Μια παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα».

Ο Γιώργος Καμίνης σχολίασε και την πρόταση για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία του διαδηλωτή αλλά και η ελευθερία του πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερα στο κέντρο της πόλης.