Νέους διαγωνισμούς θα προκηρύξει στο προσεχές διάστημα η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, ενώ ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προχωρά, σταδιακά, στη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» θα προκηρυχθεί άμεσα ο διαγωνισμός σε μία φάση για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία Τσαγκαράδας και θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Αναψυκτηρίου στον πρώην συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Επίσης, θα ακολουθήσει η προκήρυξη διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση έκτασης 125 στρεμμάτων με την επωνυμία «Κτήμα Ζαχάρως» στην Ηλεία.

Στο Κτήμα Ζαχάρως με μέτωπο 780 μέτρα στη παραλία υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης εγκαταστάσεων 20.000 τ.μ. Μεταξύ άλλων θα ζητηθεί η δημιουργία ξενοδοχείων, τουλάχιστον, 4 αστέρων.

Επιπροσθέτως, επανενεργοποιείται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Ξενία Σκιάθου ο οποίος παρέμενε παγωμένος πάνω από δύο χρόνια. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει 7 προσφορές από τις 8 που είχαν κατατεθεί αρχικά.

Για τις 11 Μαρτίου ορίσθηκε η νέα ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό της ΕΤΑ που αφορά την 60ετή εκμίσθωση έκτασης 427.215. τ.μ. με την επωνυμία «Κτήμα Σκάλα» στη Σκοτίνα Πιερίας.

Στα έξι έργα προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ από τα 12 που έχουν ενταχθεί στο EΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού, περίπου, 20 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπλαση μονοπατιών μικρού θεάτρου Παλαιάς Επιδαύρου, η τουριστική αξιοποίηση παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα Ιωαννίνων, οι οικοτουριστικές διαδρομές στη Σκόπελο, στην Ιθάκη, και στη Βυτίνα και η ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου.