Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Αύριο (Πέμπτη) 10 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την Δρ. κ. Λούλα Στεργιάδου, με θέμα: «Πελαγωνία- Μοναστήρι».

• Αύριο (Πέμπτη) 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), η Επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Σοφία Τζωρτζακάκη- Τζαρίδη , θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Θεσμοί του εμπράγματου Οθωμανικού Δικαίου που επεβίωσαν στις νέες χώρες».

• Αύριο (Πέμπτη) 10 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), η Δρ. κ. Ελένη Χατζηχαραλάμπους, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Βιοποικιλότητα η σημασία και η σπουδαιότητα της διατήρησής της».