Κάτοικοι της Νάουσας πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου της πόλης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καρατάσου και έκαναν πορεία μέχρι το νοσοκομείο Νάουσας, το οποίο και κατέλαβαν συμβολικά για περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, σημείωσε το νοσοκομείο απειλείται με υποβάθμιση λόγω της κατάργησης κλινικών και της συγχώνευσής του με το νοσοκομείο της Βέροιας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι δεν θα κλείσει το νοσοκομείο, οι φορείς της πόλης δεν επαναπαύονται και θα αποστείλουν στον υπουργό ψήφισμα. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι έχουν μαζέψει μέχρι σήμερα περισσότερες από 5.000 υπογραφές.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και συνδικάτων, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή με τη συμμετοχή, βουλευτών, των επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, εκπροσώπων της διοίκησης και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.