Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

Αύριο (Πέμπτη) 3 Φεβρουαρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Τερέζα Πεντζοπούλου – Βαλαλά με θέμα: «Φιλοσοφία του Επίκουρου».

Αύριο (Πέμπτη) 3 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο λέκτορας Εκκλησιαστικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Προβληματισμοί για το θρησκευτικό όρκο».

Αύριο (Πέμπτη) 3 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), ο γεωπόνος Msc, υπεύθυνος τομέα εδαφικών και υδατικών πόρων ελληνικού κέντρου βιοτόπων – υγροτόπων, κ. Δημήτρης Παπαδήμος, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων».