Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η οικογένεια του κοριτσιού ζητά απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας ενώ αποφασίστηκε να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας για τις πισίνες του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι πέθανε από πνιγμό. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου υπεύθυνου της κατασκήνωσης και της 19χρονης ομαδάρχισσας, ωστόσο στη συνέχεια και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι ενώ είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πισίνα

«Το στείλαμε διακοπές και μας το έφεραν νεκρό»

Η οικογένεια της 8χρονης έχει βυθιστεί στο πένθος και δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού μιλώντας στον «Alpha».

Ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας στις πισίνες της κατασκήνωσης

Σε ανάκληση αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη στη Χαλκιδική, φέρεται να προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας.

Το grtimes.gr έγραψε πως έγινε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι πισίνες δεν τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ThessToday.gr, η Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών, ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τα τρία ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης

Απαντήσεις απαιτούν τρία ερωτήματα που αφορούν τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή, αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.

Επίσης, εξετάζεται το αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.