Σε ανάκληση αδειών λειτουργίας των πισινών της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη στη Χαλκιδική, φέρεται να προχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας.

Το grtimes.gr έγραψε πως έγινε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι πισίνες δεν τηρούσαν τις κατάλληλες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να γίνει ανάκληση αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε τη 19χρονη ομαδάρχισσα, υπεύθυνη στο σπιτάκι κατασκήνωσης όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι, καθώς και τον 34χρονο επικεφαλής της κατασκήνωσης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται ο υπεύθυνος κατά τον νόμο της κατασκήνωσης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 72χρονο, κάτοικο Αθηνών.

Θρήνος στη γειτονιά της μικρής

Ο θάνατος της οχτάχρονης έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη. Φίλοι, αλλά ιδίως οι συγγενείς, αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης του παιδιού τους θα εξελίσσονταν σε τραγωδία.

Οι γείτονες στην περιοχή της Ξηροκρήνης του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνουν τον δικό τους πόνο για την απώλεια του κοριτσιού. Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού, αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: πώς και γιατί βρέθηκε το παιδάκι μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

Η γιαγιά της 8χρονης συγκλονίζει. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».