Άμεσες απαντήσεις απαιτούν τρία ερωτήματα για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του αν υπήρχε ναυαγοσώστης τη στιγμή του μοιραίου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή, αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.

Επίσης, εξετάζεται το αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία συνέλαβε τη 19χρονη ομαδάρχισσα, υπεύθυνη στο σπιτάκι κατασκήνωσης όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι, καθώς και τον 34χρονο επικεφαλής της κατασκήνωσης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται ο υπεύθυνος κατά τον νόμο της κατασκήνωσης, με πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 72χρονο, κάτοικο Αθηνών.