Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 700 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • βανίλια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κοσκινισμένο κακάο
  • 300 γρ. σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για την τάρτα. Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ομογενοποιούμε με το φτερό. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα ταψί. Τρυπάμε τη ζύμη καλά με ένα πιρούνι και προψήνουμε στους 180 C για περίπου 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έως ότου βράσουν, ανακατεύουμε πολύ καλά σε μία λεκάνη τα αυγά με το κορν φλάουρ και το κοσκινισμένο κακάο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από το βραστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά, για να ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία και να μην «κόψει» το μείγμα μας. Τελειώνουμε ρίχνοντας το τελικό μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα αφήνοντάς το να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα μέσα στη λεκάνη με την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα. Βάζουμε την κρέμα μέσα στις τάρτες, αφού πρώτα την αφήσουμε μία ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει.
  5. Διακοσμούμε με ξύσμα από σοκολάτα και βατόμουρα.