Υλικά
- 700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα
- 700 γραμμάρια μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και γαρύφαλλα τριμμένα μαζί με ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλλα και τα γαρίφαλα.
- Βάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια κι αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.
- Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη με κανέλα ή κακάο.
- Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες.
- Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο «κοτσάνι» τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.