Υλικά
- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 550 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αβγά
- 12 γραμμάρια αλάτι
- 50 γραμμάρια νερό
- Για τη γέμιση
- 5 φέτες μπέικον
- 5 φέτες ζαμπόν
- 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για την κρύα σάλτσα
- 250 γραμμάρια γάλα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 6 αβγά
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη για την τάρτα. Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ομογενοποιούμε με το φτερό.
- Όταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα ταψί.
- Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντάς τα πολύ καλά.
- Συνθέτουμε την τάρτα μας βάζοντας πρώτα το μίγμα με τα μανιτάρια πάνω στην ζύμη και μετά περιχύνουμε με την σάλτσα μέχρι τα υλικά μας να καλυφθούν.