Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 550 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 12 γραμμάρια αλάτι
  • 50 γραμμάρια νερό
  • Για τη γέμιση
  • 5 φέτες μπέικον
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την κρύα σάλτσα
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 6 αβγά
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την ζύμη για την τάρτα. Βάζουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ομογενοποιούμε με το φτερό.
  2. Όταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού σε μία φόρμα τάρτας ή σε ένα ταψί.
  3. Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αφού κρυώσουν τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το τυρί το τριμμένο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Στη συνέχεια φτιάχνουμε μία σάλτσα με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντάς τα πολύ καλά.
  6. Συνθέτουμε την τάρτα μας βάζοντας πρώτα το μίγμα με τα μανιτάρια πάνω στην ζύμη και μετά περιχύνουμε με την σάλτσα μέχρι τα υλικά μας να καλυφθούν.