Υλικά

  • Για το χαλβά
  • 250ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
  • 250γρ σιμιγδάλι ψιλό.
  • 350γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 50γρ δαμάσκηνα ξηρά
  • 50γρ βερύκοκα ξηρά
  • 50ml σαμπούκα (ποτό)
  • λίγη τριμμένη κανέλα (για γαρνίρισμα)
  • Σιρόπι
  • 350γρ μέλι
  • 850ml νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν το μέλι, το νερό, η ζάχαρη και η φλούδα του λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνουν σιρόπι. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα ξηρά φρούτα και τα αφήνετε μία ώρα στην σαμπούκα για να ποτίσουν και να πάρουν τη γεύση της.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε τα φρούτα και αφού το σιμιγδάλι αρχίζει να παίρνει ξανθό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.
  4. Ανακατεύουμε έως το μείγμα να ξεκολλάει από το σκεύος, και το τοποθετούμε σε φόρμες για να του δώσουμε το σχέδιο που θέλουμε.
  5. Για τη σάλτσα φραγκοστάφυλο σουκρέ – 200γρ φρέσκα φραγκοστάφυλα – 50γρ ζάχαρη σκούρα – 30γρ φρέσκο βούτυρο – 30γρ κονιάκ – 30γρ κόκκινο κρασί – 1 τμχ ξύλο κανέλας – 5 τμχ αποξηραμένα γαρύφαλλα μαγειρικής Τρόπος παρασκευής – [/ingredients]
    Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φραγκοστάφυλα σε ρόγες και τα βράζουμε με το κρασί. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  7. . Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φραγκοστάφυλα.