Υλικά
- Για το χαλβά
- 250ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
- 250γρ σιμιγδάλι ψιλό.
- 350γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
- 50γρ δαμάσκηνα ξηρά
- 50γρ βερύκοκα ξηρά
- 50ml σαμπούκα (ποτό)
- λίγη τριμμένη κανέλα (για γαρνίρισμα)
- Σιρόπι
- 350γρ μέλι
- 850ml νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν το μέλι, το νερό, η ζάχαρη και η φλούδα του λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνουν σιρόπι. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα ξηρά φρούτα και τα αφήνετε μία ώρα στην σαμπούκα για να ποτίσουν και να πάρουν τη γεύση της.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα φρούτα και αφού το σιμιγδάλι αρχίζει να παίρνει ξανθό χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά.
- Ανακατεύουμε έως το μείγμα να ξεκολλάει από το σκεύος, και το τοποθετούμε σε φόρμες για να του δώσουμε το σχέδιο που θέλουμε. Για τη σάλτσα φραγκοστάφυλο σουκρέ – 200γρ φρέσκα φραγκοστάφυλα – 50γρ ζάχαρη σκούρα – 30γρ φρέσκο βούτυρο – 30γρ κονιάκ – 30γρ κόκκινο κρασί – 1 τμχ ξύλο κανέλας – 5 τμχ αποξηραμένα γαρύφαλλα μαγειρικής Τρόπος παρασκευής – [/ingredients]
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα φραγκοστάφυλα σε ρόγες και τα βράζουμε με το κρασί. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- . Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φραγκοστάφυλα.
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής συνταγής