Υλικά
- 2 μήλα πράσινα (περίπου 400 γρ.)
- 2 πατάτες βραστές (περίπου 300 γρ.)
- 100 γρ. ανανάς φρέσκος
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 40 γρ. καρύδια τριμμένα
- 2 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ
- 2 φύλλα σαλάτα λόλα κόκκινη
- 10 γρ. ρόκα
- 10 γρ. αντίδια σγουρά
- 10 γρ. πιπεριά κόκκινη
- 10 γρ. τηγανιτή τορτίγια σπανάκι
- 30 γρ. αγουρέλαιο φρέσκο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
- Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε επίσης τον ανανά σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα και τα καρύδια. Προσθέτουμε τα μήλα, τις πατάτες και τον ανανά και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την φέτα του τοστ στην βάση του πιάτου. Στρώνουμε σε ύψος 1,5 εκ. τη σαλάτα με τα μήλα και τα άλλα υλικά.