Υλικά

  • 2 μήλα πράσινα (περίπου 400 γρ.)
  • 2 πατάτες βραστές (περίπου 300 γρ.)
  • 100 γρ. ανανάς φρέσκος
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 2 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ
  • 2 φύλλα σαλάτα λόλα κόκκινη
  • 10 γρ. ρόκα
  • 10 γρ. αντίδια σγουρά
  • 10 γρ. πιπεριά κόκκινη
  • 10 γρ. τηγανιτή τορτίγια σπανάκι
  • 30 γρ. αγουρέλαιο φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
  2. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Κόβουμε επίσης τον ανανά σε μικρούς κύβους.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα και τα καρύδια. Προσθέτουμε τα μήλα, τις πατάτες και τον ανανά και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε την φέτα του τοστ στην βάση του πιάτου. Στρώνουμε σε ύψος 1,5 εκ. τη σαλάτα με τα μήλα και τα άλλα υλικά.