Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια άσπρα μεγάλα
- ½ κιλό τυρί Κατίκι Δομοκού
- 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 50 γραμμάρια χυμός λεμονιού
- 1 ματσάκι άνηθο
- 100γρ βατόμουρα φρέσκα
- 5γρ κόκκοι μαύρου πιπεριού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με το χυμό του λεμονιού για να παραμείνουν άσπρα.
- Κατόπιν τα στραγγίζουμε , κόβουμε τα κοτσάνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς Κελσίου με το φρέσκο βούτυρο.
- Σ’ ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το κατίκι με το πιπέρι και ένα μέρος απο τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ). Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα του τυριού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.
- Γαρνίρουμε με ένα φρέσκο βατόμουρο κάθε μανιτάρι. Σερβίρονται ως κρύα ορεκτικά.