Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια άσπρα μεγάλα
  • ½ κιλό τυρί Κατίκι Δομοκού
  • 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 50 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100γρ βατόμουρα φρέσκα
  • 5γρ κόκκοι μαύρου πιπεριού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με το χυμό του λεμονιού για να παραμείνουν άσπρα.
  2. Κατόπιν τα στραγγίζουμε , κόβουμε τα κοτσάνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς Κελσίου με το φρέσκο βούτυρο.
  3. Σ’ ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το κατίκι με το πιπέρι και ένα μέρος απο τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ). Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα του τυριού και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.
  5. Γαρνίρουμε με ένα φρέσκο βατόμουρο κάθε μανιτάρι. Σερβίρονται ως κρύα ορεκτικά.