Υλικά
- Για 2 άτομα
- -225 γραμμάρια χοιρινές μπριζόλες
- -αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα
- -2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- -2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- -1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- -1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
- -1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- -1/3 κούπα νερό
- -1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- -2 φέτες ψωμί ψημένες φρυγανισμένες
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπριζόλες προσεκτικά από τα λευκά λίπη με ένα μαχαίρι. Κόβετε στα μισά την μπριζόλα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε 2 μεμβράνες πάνω και κάτω από το κρέας, το κοπανάτε με ένα σφυρί για κρέας, μην της πατήσετε πάρα πολύ ίσα ίσα να ανοίξουν.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σως, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βαλσμάμικο, την Worcestershire, το νερό την κέτσαπ και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τα μπαχαρικά, το λάδι και τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι για 60 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Της βγάζουμε από το τηγάνι και της βάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σως μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως.