Υλικά

  • Για 2-4 άτομα
  • -1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • -2 κρεμμύδια ξερά
  • -3 σκελιδες σκόρδο
  • -1 ματσάκι μαϊντανό
  • -5 ντομάτες
  • -1 ποτήρι λάδι
  • -αλάτι
  • -πιπέρι

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γιουβέτσι που σκεπάζει (ή σε πυρέξ). Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε τις ντομάτες σε ροδέλες κι από πάνω προσθέτουμε το πιπέρι, το λάδι και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.