Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 λαχανο
  • 1 μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι νερού πλιγούρι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό
  • 2-3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ποτήρια νερό
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία μακαρόνια για παστιτσιο
  • λίγο κύμινο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

sidagi.gr


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το λάχανο και το μαρούλι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις αρχίζει και βράζει, ρίχνουμε μέσα το λάχανο μαζί με το μαρούλι και το ζεματάμε για λίγα λεπτά.

Ταυτόχρονα σε αλατισμένο νερό βράζουμε για 10 λεπτά και τα μακαρόνια. Μόλις ζεματιστεί το λάχανο με το μαρούλι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνου�