Υλικά
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι και 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι και 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 5 κούπες θρυμματισμένο ψωμί με λίγο τυρί τριμμένο της επιλογής σας
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά και αραδιάζουμε εκεί τα μπουτάκια, τα βάζουμε στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στα τρίμματα ψωμιού.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για περίπου 15 λεπτά αναποδογυρίζοντας το κάθε πέντε λεπτά.
Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.