Υλικά
- 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
- 700 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 400 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 1 ½ κούπα αμύγδαλα
- Μία κούπα ζάχαρη
- 2 κρόκοι αβγού
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι κονιάκ
- 4 σταγόνες ούζο αραιωμένες σε λίγο νερό
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφτατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη μαστίχα, το κονιάκ και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και τα σπασμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να κολλήσει στα χέρια μας. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ούζο και τέλος τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.