Υλικά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 κούπες κακάο
- 1/4 κουταλάκι σόδα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.