Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία)
  • 150 γραμμάρια  ζάχαρη αχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 200 γραμμάρια  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια  σταγόνες κουβερτουρας
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • 100 γραμμάρια  φιστικια αιγινης αναλατα
  • 80ml κονιακ
  • 150ml γάλα
  • Αλεύρι για τη φορμα
  • Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)

sidagi.gr

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για το πρωινό σας! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Κατερίνα
Κοσκινιζουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ το μοσχοκαρυδο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη κ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε κ το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Τέλος προσθέτουμε το ρούμι,το γάλα,την κουβερτούρα σε σταγόνες,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης κ ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50λεπτά.Χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λεπτά ακόμα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί κ ξεφορμαρουμε.Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά