Υλικά
- Για 4-6 άτομα
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη συσκευασία)
- 150 γραμμάρια ζάχαρη αχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ
- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια σταγόνες κουβερτουρας
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
- Λίγο μοσχοκαρυδο τριμμενο
- 100 γραμμάρια φιστικια αιγινης αναλατα
- 80ml κονιακ
- 150ml γάλα
- Αλεύρι για τη φορμα
- Ζάχαρη αχνη για το πασπαλισμα (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Απολαυστικό και αφράτο κέικ με ξηρούς καρπούς για το πρωινό σας! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Κατερίνα
Κοσκινιζουμε το αλεύρι,μπεικιν παουντερ,κανέλα,γαρύφαλλο κ το μοσχοκαρυδο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη κ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Βάζουμε τα αυγά κ συνεχίζουμε το χτυπά για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε κ το αλεύρι με τα μπαχαρικά κ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.Τέλος προσθέτουμε το ρούμι,το γάλα,την κουβερτούρα σε σταγόνες,το γάλα κ τα φιστίκια αιγινης κ ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ κ πασπαλίζουμε με αλεύρι.Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι κ αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50λεπτά.Χαμηλωνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί κ ξεφορμαρουμε.Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη(προαιρετικά)
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά