Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κούπα τυρί τριμμένο τσένταρ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.
Για το κοτόπουλο πανέ
Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με το μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ρίχνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι και τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάμε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Για τις πατάτες με τα λαχανικά θα αφήσουμε να ψηθούν άλλα 25 λεπτά.