Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλέυρι σκληρό για ψωμί
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση Βάζουμε το αλέυρι, τη μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, το γάλα και το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Τη ζύμη αυτή τη μεταφέρουμε στο πάγκο της κουζίνας και τη ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά.
Δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα και την πατάμε ελαφρά στην κορυφή για να ισιώσει. Αλείφουμε με λάδι μια λαμαρίνα.
Πασπαλίζουμε με αλέυρι την επιφάνεια της.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το ψωμί να ψηθεί στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 35 λεπτά περίπου. Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμο μόλις δούμε ότι φουσκώσει ελαφρά και ροδίσει.