Υλικά
- 12 καλαμαράκια
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
- 5 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 360 γραμμάρια λευκό τυρί light
- 200 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
- πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.
Από τον κορμό τους αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και από το κεφάλι το ράμφος.
Αποχωρίζουμε επίσης τα κεφάλια από τον κορμό και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα μπολ 360 γραμμάρια λευκό τυρί light, 200 γραμμάρια πελτέ ντομάτας, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και την πάπρικα.
Αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα καλαμαράκια και για να διευκολυνθούμε τα κλείνουμε από πάνω με μια οδοντογλυφίδα.
Ένας μέρος της γέμισης θα περισσέψει, αυτό το ανακατεύουμε με 2 ποτήρια λευκό κρασί.
Θα αποτελέσει τη σάλτσα για τα καλαμαράκια.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα σκεύος και τα περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού-γέμισης.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά.